Volledig scherm
Jürgen Klinsmann. © BSR Agency

Klinsmann heeft zin in WK voetbal in Qatar: ‘Wordt een geweldig evenement’

Vooralsnog als een van de weinigen in de internationale voetbalwereld verwacht Jürgen Klinsmann dat Qatar in 2022 een geweldig WK gaat houden. ,,Ik kan bijna niet wachten tot het zover is. Voor twijfels is volgens mij geen enkele aanleiding. Qatar zal de wereld laten zien dat ook in deze regio een evenement van dit formaat kan plaatsvinden."

De oud-bondscoach van Duitsland en Verenigde Staten vindt ook dat Qatar nu alle steun verdient. ,,De keuze is nu eenmaal gemaakt en dan moeten we er ook allemaal achter staan. En helpen. Rond het WK in Rusland van 2018 waren er ook grote twijfels, maar het werd een zeer geslaagd toernooi. Dat gaat ook in Qatar gebeuren."

De afgelopen week was in Doha de WK atletiek, waar atleten last hadden van de hitte én een gebrek aan publieke belangstelling. Het WK voetbal vindt in 2022 in de maanden november en december plaats.

  1. ‘Joker’ Jason Cummings de held van Shrewsbury Town tegen Liverpool
    Video

    ‘Joker’ Jason Cummings de held van Shrewsbury Town tegen Liverpool

    Ooit gehoord van Jason Cummings? Die kans is vrij klein, maar de 24-jarige spits uit Edinburgh is voorlopig de grote held van Shrewsbury Town. Hij viel in de 60ste minuut in bij een 0-2 achterstand, maar met twee goals zorgde hij namens de nummer 16 van de League One (derde niveau in Engeland) voor een gelijkspel tegen Liverpool. Daarmee verdiende hij voor zijn club een replay op Anfield in de vierde ronde van de FA Cup.