Klinsmann stapt na tien weken op als trainer Hertha

VIDEOJürgen Klinsmann is na slechts tien weken opgestapt als trainer van Hertha BSC. De Duitser noemt het gebrek aan steun en vertrouwen als reden voor zijn voortijdige vertrek.

Klinsmann werd eind november aangesteld van de Berlijnse club en beloofde de club er weer bovenop te helpen. Met slechts één overwinning in de laatste vijf duels en een veertiende plek in de competitie is dat niet gelukt. Hertha staat zes punten boven de degradatiestreep.

Klinsmann blijft wel verbonden aan Hertha. Hij keert terug in de Raad van Toezicht. Bij Hertha staan de Nederlanders Karim Rekik en Javairo Dilrosun onder contract.

Volledig scherm
Jürgen Klinsmann © BSR Agency

Verrast

De clubleiding reageerde heel verrast. ,,We zagen dit niet aankomen, zeker na de goede samenwerking in de winterse transferperiode op het gebied van spelerszaken”, aldus directeur Michael Preetz. Hertha gaf afgelopen maand met hulp van investeerder Lars Windhorst maar liefst 80 miljoen euro uit om nieuwe spelers aan te trekken. Assistent-trainer Alexander Nouri neemt voorlopig de taken van Klinsmann over.

Hertha BSC verloor zaterdag voor eigen publiek met 3-1 van Mainz. De ploeg van de Nederlandse internationals Karim Rekik en Javairô Dilrosun staat op de veertiende plaats, zes punten boven de degradatiezone. Onder leiding van Klinsmann boekte de club uit de Duitse hoofdstad drie overwinningen. Vorige week vloog Hertha uit het bekertoernooi.

,,Ik ben ervan overtuigd dat Hertha het doel, in de Bundesliga blijven, gaat halen”, aldus ‘Klinsi’, die eerder bondscoach van Duitsland en de Verenigde Staten was. Tussendoor werkte hij bij Bayern München, maar daar werd de voormalige topspits binnen een jaar ontslagen.