Volledig scherm
Liverpool moet begin volgend jaar wellicht Mohamed Salah en Sadio Mané missen vanwege de Afrika Cup. © AP

Klopp: Afrika Cup in wintermaanden rampzalig

Coach Jürgen Klopp van Liverpool heeft verbolgen gereageerd op de verplaatsing van de Afrika Cup 2021 van de zomer naar de winter. ,,Voor ons is dat rampzalig”, sprak de Duitser onomwonden. ,,We hebben er totaal geen invloed op als club. Voor onze spelers is het evenmin goed. Ze krijgen amper rust.”

Liverpool dreigt over een jaar de toonaangevende aanvallers Sadio Mané (Senegal), Mohamed Salah (Egypte) en middenvelder Naby Keïta (Guinee) voor langere tijd te moeten missen door deelname aan de Afrika Cup in Kameroen. ,,Hoe kan het zijn dat een club die het salaris betaalt van de betreffende spelers helemaal niets te zeggen heeft?”, vroeg Klopp zich af. ,,Als we een speler thuishouden, wordt hij geschorst. Zelfs als een speler geblesseerd is, moet hij alsnog naar Afrika voor een medische controle. De clubs zijn machteloos.”

Kameroen besloot eerder deze week de tweejaarlijkse Afrika Cup te vervroegen om het regenseizoen te vermijden. Ook wordt daardoor een ‘botsing’ met het uitgebreide WK voor clubs in China in de zomer van 2021 voorkomen.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Na een lange winter zonder Europees voetbal is de Champions League weer ontwaakt. Vanavond wordt het meest aansprekende Europese voetbaltoernooi hervat met de achtste finales. Waar kijken oud-profs Rafael van der Vaart (analyticus bij de NOS & Ziggo Sport), Hedwiges Maduro (analyticus FOX Sports), Alfons Groenendijk (ex-trainer ADO Den Haag) en Erik Meijer (analyticus Sky Duitsland) het meest naar uit? Ze reageren op drie vragen.