Klopp had Van Dijk de Gouden Bal gegund: ‘Nooit maakte verdediger meer indruk’

VIDEOHij is natuurlijk niet helemaal onpartijdig, maar zijn mening over de toekenning van de Gouden Bal maandag in Parijs aan Lionel Messi mag niet onvermeld blijven. ,,Wat mij betreft, had Virgil van Dijk deze prijs verdiend”, zei coach Jürgen Klopp van Liverpool over zijn veelgeprezen centrale verdediger. 

De aanvoerder van Oranje eindigde als tweede in de prestigieuze uitverkiezing, met slechts zeven punten minder dan zesvoudig winnaar Messi. Nooit eerder won de Argentijnse sterspeler de Gouden Bal met zo’n klein verschil.

,,Het gaat in deze uitverkiezing om het oordeel van journalisten”, lichtte Klopp toe. ,,Zo kijken de mensen ertegenaan. Dat is absoluut geen probleem, maar ik zie het toch een beetje anders. En ik ben zeker niet de enige. Messi is waarschijnlijk de beste voetballer die ik in mijn leven zal zien en dat hij zes keer de Gouden Bal heeft gewonnen, is dan ook terecht. Maar als je puur naar het afgelopen seizoen kijkt, kan ik me niet herinneren dat een verdediger ooit meer indruk heeft gemaakt dan Virgil. Dus het zou ook juist zijn geweest als hij deze keer had gewonnen.”

Volledig scherm
Jürgen Klopp en Virgil van Dijk. © Getty Images