Volledig scherm
© Action Images via Reuters

Klopp: Norwich goede voorbereiding op Atlético

Liverpool is met een vrijwel fitte selectie in het vliegtuig gestapt voor de achtste finales in de Champions League van morgen tegen Atlético Madrid. Alleen de al langer afwezige Xherdan Shaqiri en Nathaniel Clyne ontbreken in de groep van trainer Jürgen Klopp.

,,De wedstrijd tegen Norwich City van zaterdag was een goede voorbereiding op de confrontatie met Atlético”, zei Klopp over het duel van afgelopen zaterdag tegen de hekkensluiter, dat Liverpool moeizaam won. ,,Er zijn wel wat overeenkomsten qua speelstijl. Atlético is een fysieke ploeg en zeer goed georganiseerd. Ook hebben ze veel individuele kwaliteiten.”

Liverpool kan de Engelse landstitel (de eerste sinds 1990) vrijwel niet meer ontgaan. De ploeg van Klopp kan zich daarom volledig concentreren op het verdedigen van de titel in de Champions League.

Volledig scherm
© Action Images via Reuters
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.