Volledig scherm
Victor Valdés. © Getty Images

Kluivert stuurt ex-ploeggenoot Valdés na ruzie weg bij Barcelona

Patrick Kluivert heeft hard ingegrepen bij FC Barcelona. Het hoofd van de befaamde jeugdopleiding van de Catalaanse club besloot trainer Victor Valdés van het hoogste juniorenteam (onder 19 jaar) na een reeks incidenten te ontslaan. Volgens Spaanse media was een hoog opgelopen ruzie tussen Kluivert en Valdés de druppel.

De Nederlandse spits en de Catalaanse doelman waren nog een tijdje teamgenoten bij FC Barcelona. De 37-jarige Valdés zette begin vorig jaar een punt achter zijn carrière en ging in de zomer bij zijn oude liefde als jeugdtrainer aan de slag. Amper vier maanden en heel wat incidenten later kwam het echter al weer tot een breuk.

Zo weigerde Valdés in de zomer met zijn ploeg op het toernooi om de Otten Cup in Eindhoven, op het complex van PSV, aan te treden voor de troostfinale. Ook werd de oud-doelman bij een competitiewedstrijd weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. Onlangs liep een gesprek met Kluivert, sinds de zomer hoofd van de jeugdopleiding van Barcelona, helemaal uit de hand. Het leidde zelfs tot ontslag. Franc Artiga is van de B-junioren doorgeschoven naar de A-selectie op La Masia, het jeugdcomplex van de Spaanse grootmacht.

Volledig scherm
Patrick Kluivert. © FC Barcelona