Volledig scherm
Patrick Kluivert. © ANP

Kluivert weg als technisch directeur van PSG

Patrick Kluivert heeft vandaag zijn spullen gepakt bij Paris Saint-Germain. Na slechts een jaar stopt de veertigjarige Amsterdammer al weer als technisch directeur van de Franse topclub. 

PSG meldde vanavond op de website dat het contract in 'onderling overleg' is ontbonden en bevestigde daarmee een bericht uit de Franse sportkrant l'Équipe.

De oud-topspits van onder meer Ajax ging in juli vorig jaar aan de slag bij de Franse topclub. Kluivert zou eigenlijk de A1 van Ajax onder zijn hoede gaan nemen, maar kon de kans die hem in Parijs werd geboden naar eigen zeggen niet weigeren. Hij werd onder meer verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid van de Franse grootmacht en de voetbalschool van PSG.

Vorige week werd de 49-jarige Portugees Antero Henrique als zogeheten sportief directeur aangesteld in Parijs. Voorzitter Nasser Al-Khelaifi verklaarde dat de Portugees moet zorgen voor een 'nieuwe dynamiek' en de sterren van de toekomst gaat opsporen. De rol van Kluivert zou veranderen door de komt van Henrique, maar daar voelde de 79-voudig international van Oranje niets voor.

De grootmacht uit Parijs beleefde een tegenvallend seizoen. De peperdure formatie van trainer Unai Emery moest de landstitel afstaan aan AS Monaco en liet zich in de achtste finales van de Champions League aftroeven door FC Barcelona. Na een 4-0-zege in Parijs ging de Franse ploeg in Camp Nou met 6-1 onderuit, waardoor PSG werd uitgeschakeld. De aankopen van Kluivert bleken bovendien niet al te succesvol.