Geoffrey Kondogbia (l) namens Valencia in actie tegen FC Barcelona.
Volledig scherm
Geoffrey Kondogbia (l) namens Valencia in actie tegen FC Barcelona. © Getty Images

Kondogbia kiest na interlands voor Frankrijk voor Centraal Afrikaanse Republiek

Geoffrey Kondogbia (25) speelde tussen 2013 en 2015 vijf interlands voor Frankrijk, maar de linksbenige middenvelder van Valencia kiest nu toch nog voor een ander land om zijn interlandloopbaan te vervolgen: zijn vaderland Centraal Afrikaanse Republiek.

Dit is mogelijk omdat alle wedstrijden die Kondogbia voor Frankrijk speelde vriendschappelijke interlands waren. Kondogbia maakte op 14 augustus 2013 zijn debuut namens Frankrijk tegen België. Vervolgens deed hij in 2015 nog mee in de oefeninterlands van Frankrijk tegen Brazilië, Denemarken, Albanië en Servië. De afgelopen jaren werd Kondogbia niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg van Frankrijk, dat afgelopen zomer wereldkampioen werd in Rusland met middenvelders als Paul Pogba, N'Golo Kanté, Blaise Matuidi en Steven Nzonzi. 

In de vorige interlandperiode riep Raoul Savoy, de Zwitserse bondscoach van de Centraal Afrikaanse Republiek, Kondogbia al op. Toen moest de middenvelder van Valencia echter afzeggen vanwege een enkelblessure. Nu is Kondogbia wel afgereisd naar Afrika, waar hij komende week twee interlands speelt tegen Ivoorkust in de kwalificatie voor de Afrika Cup van volgend jaar in Kameroen. Centraal Afrikaanse Republiek staat momenteel op plek 123 op de FIFA-wereldranglijst. Het land deed nog nooit mee aan het WK of de Afrika Cup. 

Evans Kondogbia (29), de oudere broer van Geoffrey, speelde vijf interlands voor het land. 

Geoffrey Kondogbia achtervolgt Douglas Costa tijdens de vriendschappelijke interland tussen Frankrijk en Brazilië op 26 maart 2015 in het Stade de France.
Volledig scherm
Geoffrey Kondogbia achtervolgt Douglas Costa tijdens de vriendschappelijke interland tussen Frankrijk en Brazilië op 26 maart 2015 in het Stade de France. © ANP
Geoffrey Kondogbia namens Valencia in actie tegen Manchester United.
Volledig scherm
Geoffrey Kondogbia namens Valencia in actie tegen Manchester United. © Getty Images