Koploper Leeds United verslaat Derby County in beladen duel

VideoLeeds United heeft met een 2-0 overwinning op Derby County weer goede zaken gedaan in het Championship. Kemar Roofe en Jack Harrison scoorden voor de koploper op het tweede niveau van Engeland. 

De kraker in het Championship werd voorafgegaan door een klein schandaal. Leeds United-coach Marcelo Bielsa had donderdagochtend een spion naar het trainingscomplex van Derby County gestuurd om de training van de tegenstander te bekijken. De medewerker van Leeds United bekeek de besloten training achter de afrastering rond het trainingsveld. Derby County belde de politie en liet hem verwijderen. Derby County-trainer Frank Lampard was niet blij met de actie van Bielsa en zei dat het spioneren 'tegen alle sportiviteit inging’. Bielsa excuseerde zich vanavond nog voor de wedstrijd voor het voorval. ,,Ik doe dit al bijna mijn hele carrière. Het is niet belangrijk of het legaal of illegaal was of goed of fout”, zei hij. ,,Voor mij is het voldoende dat trainer Frank Lampard vindt dat het niet goed is wat we gedaan hebben. Dan hadden we het misschien niet moeten doen.”

Ondanks alle heisa vooraf won Leeds United wel weer. De gevallen grootmacht staat na 27 van de 46 competitieduels bovenaan in het Championship met vijf punten voorsprong op Norwich City, dat morgenmiddag uit bij West Bromwich Albion speelt. 

Volledig scherm
Jack Clarke in duel met Fikayo Tomori van Derby County. © Getty Images