Alireza Jahanbakhsh.
Volledig scherm
Alireza Jahanbakhsh. © Pim Ras Fotografie

Kost kritiek op Iran Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh het WK? ‘Ze zullen toch niet heel elftal thuislaten?’

Iraanse voetbalinternationals hebben zich via sociale media uitgesproken tegen het geweld op vrouwen en demonstranten in hun land. Onder anderen Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh kwam in felle bewoordingen op voor landgenoten ‘die op dit moment niets anders eisen dan hun basisrechten’. ,,Wij staan altijd aan hun kant”, aldus de 29-jarige voetballer.

20 reacties

 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Na deze actie zou ik heel goed uitkijken, het Iraanse regime staat voor niets. Dwz achtervolgt Iraniërs ook in het buitenland. Alireza zou dat moeten weten. Slot zit er helemaal naast. M. Doodeman
 • Adriaans

  4 maanden geleden
  En dan te bedenken dat vrouwen vroeger de baas was. Maar door het geloof is het vrouwenmacht gebroken en door mannen over genomen. Zelfs in de tijd van de Romeinen hadden vrouwen meer macht en rechten dan nu.
 • A. Ten Napel

  4 maanden geleden
  Respect want het moet in dat land echt anders een religie mag niet onderdrukken.
 • Hans de Bruin

  4 maanden geleden
  Het al dan niet achterstellen van bepaalde mensen of groepen is cultureel en/of religieus erfgoed. Veel mensen hebben een andere kijk dan Iran op hoe een vrouw behandeld dient te worden. We vergeten echter dat er ook in Nederland heel wat mensen zijn die niet als gelijke behandeld worden.
 • jacqueline Schijver

  4 maanden geleden
  RESPECT 🙏🏻
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?