Volledig scherm
© Getty Images

Koude oorlog om ticketprijzen tussen United en Sevilla

Sevilla heeft zich bij Europese voetbalbond UEFA beklaagd over de hoeveelheid tickets die Manchester United aan de Spaanse fans beschikbaar stelt voor de CL-wedstrijd in maart. Volgens Sevilla stelt de Engelse club slechts 4,1 procent van de kaartjes beschikbaar terwijl UEFA-regels zeggen dat het om 5 procent moet gaan.

De twee clubs vechten een koude oorlog uit. Eerst vond Manchester United dat de prijzen voor uitfans veel te hoog waren voor de wedstrijd in Sevilla op 21 februari. Daarom bekostigt United een deel van de tickets en worden de kaartjes voor Spaanse fans op Old Trafford duurder. Sevilla vraagt tussen de 100 en 150 euro. Engelse fans krijgen 40 euro terug van ManU. Eerder dit seizoen betaalden Liverpool-supporters 60 euro voor de CL-wedstrijd in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Sevilla antwoordde vervolgens door naar buiten te brengen de eigen supporters voor de wedstrijd op Old Trafford ook te subsidiëren. ,,Onze fans hoeven niet meer dan 60 euro te betalen’’, aldus de Spaanse club in een statement.

Een woordvoerder van Manchester United zei tegen persbureau Reuters dat de club het prima vindt dat de UEFA zich in deze kwestie mengt. 

Volledig scherm
Sevilla-spelers vieren een goal tegen Liverpool. © AP