Kroatië doet in EK-kwalificatie goede zaken tegen Wales

videoKroatië heeft in de EK-kwalificatiereeks een belangrijke zege op concurrent Wales geboekt. In een snikheet Osijek werd het 2-1, Internazionale-aanvaller Ivan Perisic was de uitblinker.

De Kroaten waren de kwalificatiecyclus in Groep E behoorlijk moeizaam begonnen met een zege op Azerbeidzjan en een nederlaag tegen Hongarije, terwijl de Welshmen hun eerste (en tot zaterdag enige) duel hadden gewonnen: 1-0 tegen Slowakije. Voor de thuisploeg stond er zaterdag dus veel op het spel.

Het zo gewenste goede resultaat kwam er ook, vrij eenvoudig zelfs. Na een voorzet van Ivan Perisic werkte James Lawrence de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Nadat de 2-0 vrijwel direct na rust nog werd afgekeurd, zorgde Perisic zelf niet veel later voor de bevrijdende goal. In de slotfase tekende invaller David Brooks met een van richting veranderd schot nog voor de eindstand: 2-1.

In Groep H (waar Turkije en Frankrijk vooralsnog aan de leiding gaan) won achtervolger IJsland vanmiddag van Albanië. In de 22ste minuut was Johann Berg Gudmundsson de maker van de enige goal: 1-0. 

Bekijk hier de samenvatting van IJsland - Albanië:

Volledig scherm
Ivan Perisic, de uitblinker van Kroatië. © BSR Agency