Volledig scherm
Tim Krul is uitbundig van vreugde na de late gelijkmaker. © Action Images

Kruls Norwich nog niet zeker van Premier League

VideoBij een nederlaag van Sheffield United en door zelf te winnen, had Norwich City een ticket voor de Premier League kunnen veiligstellen. Maar het promotiefeestje moet minimaal tot maandag worden uitgesteld. 

Op vrijdagmiddag zagen Tim Krul en zijn ploeggenoten dat Sheffield United, bij aanvang van speelronde 43 de nummer drie uit het Championship, geen fout maakte tegen Nottingham Forrest. Het duel eindigde in een 2-0 zege.  

Op dat moment was al duidelijk dat Norwich City zijn promotiefeestje in ieder geval tot maandag zou moeten uitstellen. Dat betekende niet dat de koploper het zichzelf een stuk gemakkelijk kon maken, dan moest wel Sheffield Wednesday worden verslagen. 

Hierin slaagde Norwich niet ondanks de openingstreffer van Marco Stiepermann. Fernando Foriesteri maakte gelijk met een weergaloze afstandsknal waar Krul geen antwoord op had: 1-1. 

Erop en erover, want Sheffield nam de leiding vlak na rust. Norwich leek tegen een nederlaag aan te lopen, totdat de arbiter van dienst in extremis een vrije trap toekende aan de thuisploeg - de vijf minuten blessuretijd waren al verstreken. Mario Vrancic krulde de vrije trap op schitterende wijze tegen de touwen (2-2), waarna  Carrow Road ontplofte. 

Bekijk hieronder de samenvatting van Norwich City - Sheffield Wednesday :

Champagne

Volledig scherm
Spelers van Leeds United balen na de nederlaag tegen Wigan Athletic. © BSR Agency

De titelstrijd in de Championship blijft onverminderd spannend, hoewel Leeds United nog een schepje bovenop de spanning had kunnen doen. Het domineerde, speelde tegen tien man maar verloor van Wigan Athletic: 1-2. 

Krul kan op Tweede Paasdag de champagne wel ontkurken en zich opmaken voor een seizoen Premier League. Op twee voorwaarden: dan moeten Leeds en Sheffield, die beide vijf punten achterstaan, verliezen en Norwich zelf winnen. 

  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.