Volledig scherm
KV Mechelen viert het winnen van de Belgische beker. © BELGA

KV Mechelen mag meedoen aan Europa League

KV Mechelen heeft goed nieuws gekregen van de Europese voetbalbond. De UEFA heeft de Belgische club toestemming gegeven mee te doen aan de Europa League. 

Mechelen is als bekerwinnaar rechtstreeks toegelaten tot de groepsfase. Er is wel een voorwaarde. Het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) moet de club wel vrijspreken in het fraudeonderzoek naar wedstrijdvervalsing in de Belgische competitie.

KV Mechelen was een van de clubs die in opspraak kwam in het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Enkele bestuurders zijn verdachte. Het BAS heeft tot midden augustus de tijd om uitspraak te doen. ,,De UEFA wacht het besluit van de BAS af, maar vooralsnog gaat de bond ervan uit dat KV Mechelen gewoon in de groepsfase van de Europa League zal starten”, meldt Mechelen op de website van de club.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.