Volledig scherm

Ladderzatte arbiter trakteert drie spelers zomaar op rood

Comedy capers in de regionale afdelingen van het Tsjechische voetbal: een scheidsrechter stond zo ladderzat op het veld dat hij verscheidene malen onderuit ging.

Bovendien toonde hij drie spelers van het bezoekende team zonder aanwijsbare reden de rode kaart. De spelers van de thuisploeg reageerden sportief door de strijd te staken, wat hen zelfs applaus van de eigen aanhang opleverde.

'Zijn adem stonk als de pest. Hij kon niet verbergen dat hij een verjaardagsfeestje achter de rug had', aldus een clubverantwoordelijke van Jestrabi Lhota.  Het duel ging tussen Jetrabi en Tynec.

1,94 promille
De situatie liep zodanig uit de hand dat tijdens de rust de politie erbij gehaald moest worden. Uit een alcoholtest bleek dat de man in het zwart 1,94 promille in het bloed had. 'Maar in geen enkel reglement staat dat een scheidsrechter niet dronken mag fluiten. Als wij zouden geweigerd hebben om voort te spelen, zouden wij bestraft geweest zijn', aldus de woordvoerder.

De partij eindigde uiteindelijk billijk op 1-1, maar die uitslag werd nietig verklaard. De arbiter in kwestie riskeert twaalf maanden schorsing.

Helaas zijn er geen beelden van de wedstrijd, maar het voorval doet ons denken aan beelden uit 2008 van een andere dronken arbiter (zie onder)