Volledig scherm
© anp

Lazio Roma blij met beste verdediger van het WK

UpdateInternational Stefan de Vrij van Feyenoord speelt komend seizoen in de Italiaanse Serie A. De 22-jarige verdediger verhuist naar Lazio Roma. De Vrij is inmiddels naar Rome vertrokken en ondergaat morgen de medische keuring, zo liet Lazio vanavond via Twitter weten. Hij zal waarschijnlijk een contract voor 5 jaar ondertekenen bij de Romeinse club, die hem op de sociale media al welkom heette.

De verbintenis van De Vrij in De Kuip liep nog 1 jaar door. Eerdere pogingen van Feyenoord om de zelf opgeleide speler ook tot na 2015 langdurig vast te leggen, liepen op niets uit. Feyenoord ontvangt voor De Vrij naar verluidt een bedrag van ongeveer 8 miljoen euro, daar waar hij volgend jaar zomer transfervrij zou zijn geweest.

Lazio toonde al voor het WK in Brazilië belangstelling voor De Vrij. Feyenoord wees het eerste bod van de Italiaanse club echter resoluut af. Tijdens de wereldtitelstrijd maakte De Vrij met Oranje een uitstekende indruk. Op basis van de WK-statistieken werd hij zelfs tot de beste verdediger van het mondiale toernooi uitgeroepen.

'Ik ben achteraf blij dat we er toen met Lazio niet zijn uitgekomen', liet technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord onlangs weten. 'Dat bod was veel te laag.'

Met de verkoop van De Vrij haalt Feyenoord deze zomer naar verluidt ruim 30 miljoen aan afkoopsommen binnen. Eerder verlieten Graziano Pellè (Southampton), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Daryl Janmaat (Newcastle United) voor veel geld De Kuip. Van Geel mag volgens mediaberichten ongeveer een derde van de opbrengst herinvesteren in de spelersgroep. Mogelijk kiest ook middenvelder Jordy Clasie nog voor een buitenlands avontuur.

Voor de nieuwe trainer Fred Rutten is de leegloop een flink probleem. Hij heeft in zijn eerste werkmaanden in De Kuip amper de tijd en gelegenheid gehad om een nieuwe ploeg samen te stellen, ook door het relatief grote aantal WK-gangers in zijn selectie. Vooralsnog is alleen Khalid Boulahrouz transfervrij aangetrokken voor het nieuwe seizoen. Woensdag wacht de eerste wedstrijd tegen Besiktas uit Turkije in De Kuip in de derde voorronde van de Champions League.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement