Volledig scherm
Fans van Lazio Roma op archiefbeeld. © Getty Images

Lazio veroordeelt gedrag ‘geïsoleerde individuen’: ‘Lazio heeft geen racistische fanbase’

Lazio heeft afstand genomen van racistische uitlatingen van zijn supporters voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen AC Milan en wijt het aan ‘enkele geïsoleerde gevallen”. ,,We weigeren mee te gaan in de mediatrend die oppert dat de hele fanbase van Lazio verantwoordelijk is voor de racistische incidenten”, meldt de Romeinse club.

Volledig scherm
Lazio viert het bereiken van de Italiaanse bekerfinale. © BSR Agency

Gazetta dello Sport plaatste eerder een video online, waarop te zien was hoe Laziosupporters bij San Siro racistische spreekkoren over de donkere Milan-speler Tiemoue Bakayoko zongen. Tijdens de wedstrijd in Milaan woensdagavond waren dezelfde beledigingen te horen. Ook werd een groep fans van Lazio gefotografeerd terwijl die een spandoek vasthield met de tekst ‘Eer aan Benito Mussolini'.

,,Dit past niet bij onze normen en waarden die we al 119 jaar in stand houden”, stelt Lazio. ,,Dit heeft niets van doen met enige vorm van passie voor de sport.”

Volledig scherm
Franck Kessié en Tiemoue Bakayoko spotten na afloop van AC Milan - Lazio (1-0), eerder in april, met het shirtje van Francesco Acerbi in hun handen. Het duo kreeg het later zwaar te verduren van de Romeinse fans. © AFP