Volledig scherm
© Leeds United

Leeds United gaat logo herzien na storm aan kritiek

De Engelse voetbalclub Leeds United gaat zijn nieuwe logo herzien na de vele negatieve kritieken. Woensdag werd het wapen van Leeds onthuld. Daarop is een bovenlichaam te zien tot aan de nek, met een vuist die tegen de borst slaat.

Direct na de presentatie van het embleem barstte de kritiek van de fans los. Het logo werd beschreven als 'verschrikkelijk, afschuwelijk lelijk en schokkend'. Ook konden veel rivaliserende supporters het niet laten om het nieuwe logo van Leeds United, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland, belachelijk te maken.

,,We moeten het consultatieproces heropenen", zei directeur Angus Kinnear tegen de BBC. ,,Omdat het nieuwe logo zo onderscheidend is en breekt met veel conventies, is het consultatieproces niet diep genoeg verlopen", legde Kinnear in ingewikkelde bewoordingen uit.

Het komt erop neer dat de supporters niet genoeg hebben kunnen meedenken over de nieuwe logo, dat in 2019 het honderdjarig jubileum moet markeren. Een onlinepetitie om het logo te veranderen, deed het dan ook goed. Binnen enkele uren hadden meer dan 50.000 mensen de oproep ondertekend.