Volledig scherm
Kelvin Leerdam (midden). © AFP

Leerdam met Seattle Sounders naar finale MLS

Kelvin Leerdam heeft zich met zijn club Seattle Sounders geplaatst voor de finale van de Major League Soccer (MLS). Op bezoek bij Los Angeles FC kwamen de Sounders vroeg op achterstand, maar kantelde het de wedstrijd aan de hand van ex-Ajacied Nicolás Lodeiro: 1-3.

Volledig scherm
Nicolás Lodeiro. © Getty Images

Het was Eduard Atuesta die Los Angeles FC na iets meer dan een kwartier op voorsprong zette. Nog voor rust draaide de Sounders het duel volledig om, met een hoofdrol van Lodeiro. De voormalig Ajax-middenvelder leverde de assist op de gelijkmaker van Raúl Ruidíaz en zorgde niet veel later zelf voor de voorsprong van zijn ploeg: 1-2.

In het tweede bedrijf was het weer de Uruguayaan Lodeiro die de assist verzorgde op opnieuw Ruidíaz, die zijn ploeg met zijn tweede doelpunt van het duel definitief naar de finale bracht.

Volledig scherm
Seattle Sounders viert feest in Los Angeles. © Getty Images

In de finale wacht Leerdam mogelijk een duel met het Atlanta United van Frank de Boer. In Atlanta trapt de regerend kampioen komende nacht om 01.00 uur (Nederlandse tijd) af tegen Toronto FC, de kampioen van 2017. Wel zijn de Sounders na vannacht kampioen van de Western Conference.

Leerdam krijgt een nieuwe kans op de Amerikaanse landstitel, na de verloren finale van twee jaar geleden van Toronto FC (2-0). De rechtsback speelt sinds juli 2017 in Seattle, na eerdere periodes bij Vitesse en Feyenoord.