Timo Werner viert zijn goal.
Volledig scherm
Timo Werner viert zijn goal. © AP

Leipzig maakt Schalke belachelijk en blijft in spoor van Bayern

RB Leipzig blijft koploper Bayern München goed volgen. De nummer 2 van de Bundesliga won bij subtopper Schalke 04 met grote cijfers: 0-5. Marcel Sabitzer opende de score al in de eerste minuut. Daarna vielen er een uur lang geen treffers.

In het laatste half uur zorgden Timo Werner, Marcel Halstenberg, Angeliño (ex-PSV) en Emil Forsberg alsnog voor een royale overwinning. Leipzig bleef op één punt van Bayern, dat vrijdag met 3-2 won van SC Paderborn.

Afgelopen woensdag was Leipzig in de Champions League ook succesvol. De eerste wedstrijd tegen Tottenham Hotspur leverde in Londen een kostbare zege op (0-1).

  1. ‘Premier League werkt aan isolatie-competitie: slechts een paar stadions en teams in hotels’

    ‘Premier League werkt aan isolatie-competitie: slechts een paar stadions en teams in hotels’

    De organisatie van de Premier League werkt aan een bijzonder plan om het voetbalseizoen ondanks de coronacrisis toch te kunnen uitspelen. Volgens de Britse krant The Independent ligt het idee op tafel om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland. De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld.