Volledig scherm
© BELGA

Leko met applaus terug bij Club Brugge

Supporters van Club Brugge hebben trainer Ivan Leko met applaus onthaald op de training. Sommige fans hadden Kroatische vlaggen bij zich, ook als steunbetuiging aan Leko. 

De Kroaat pakte vandaag zijn werk weer op, nadat hij woensdag was opgepakt in het kader van het grootschalige onderzoek naar matchfixing, witwassen en fiscale fraude in het Belgische voetbal. De trainer van de Belgische kampioen moest de nacht van woensdag op donderdag zelfs in de cel doorbrengen.

Volledig scherm
© BELGA

De veertigjarige oud-international werd donderdag verhoord door een onderzoeksrechter en daarna weer vrijgelaten. ,,Hij wordt niet verdacht van matchfixing, maar staat wel in een dossier van witwassen'', zei zijn advocaat. ,,Het gaat om een betaling van jaren geleden die fiscaal moet worden nagekeken.''

Leko zou nauwe banden onderhouden met de Servische makelaar Dejan Veljkovic, een van de kopstukken in het onderzoek. Dragan Siljanoski, de voormalig manager van Leko, zit nog steeds vast. Hij wordt onder meer verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken.

Leko veroverde afgelopen seizoen met Club Brugge de Belgische titel. Hij heeft drie Nederlanders in zijn selectie zitten: aanvoerder Ruud Vormer, Stefano Denswil en Arnaut Danjuma Groeneveld. De clubleiding sprak donderdag het vertrouwen uit in Leko.

Volledig scherm
© BELGA