Liam Gallagher doet 'Balotelli'tje' op persconferentie

VideoVoormalig Oasis-zanger Liam Gallagher heeft gisteravond een geïmproviseerde persconferentie onderbroken na de winst van zijn favoriete voetbalclub Manchester City op aartsrivaal Manchester United. De toegestroomde journalisten keken geamuseerd toe hoe Gallagher, gewapend met een zonnebril en een grote grijns, de titelkansen van zijn club besprak.

Volledig scherm
Liam Gallagher vorig jaar in Amsterdam, waar hij optrad met zijn band Beady Eye. © EPA

'Wat willen jullie weten, jongens?' begon Gallagher. 'Bovenaan de ranglijst. Goed gedaan, City.'

Gallagher zei dat hij tijdens de wedstrijd even had staan kijken met Diego Maradona, die aanwezig was om zijn schoonzoon Sergio Agüero voor City te zien spelen. Daarna belijdde de zanger zijn liefde voor City-coach Roberto Mancini ('Hij is bijna net zo cool als ik') en de Belgische matchwinner Vincent Kompany.

City-aanvoerder Kompany kwam zelf nog even kijken bij Gallaghers ontboezeming, waarna de gewezen Oasis-frontman hem omarmde en 'Viva la Belgium' uitriep. Daarna verlieten ze getweeën de persruimte.

Het optreden van Gallagher doet denken aan een actie van Mario Balotelli, die enkele weken geleden een persconferentie bij Internazionale onverwachts opluisterde met zijn aanwezigheid. Ook toen de club slechte tijden doormaakte, liet Liam Gallagher zich met Oasis altijd kennen als onvoorwaardelijk supporter van Manchester City.