Lichaam uit vliegtuigwrak van vermiste spits Emiliano Sala

Voetbalwereld rouwtHet lichaam dat is aangetroffen in het vliegtuigwrak is van Cardiff City-aanvaller Emiliano Sala. Dat heeft de politie van Dorset bevestigd.

Volgens de politie is zowel de familie van de speler als die van de piloot op de hoogte gebracht. Een onderzoeksteam slaagde er zondag in het vliegtuigje te vinden en wist een lichaam dat zich in het wrak bevond er enkele dagen later uit te halen. Van de tweede inzittende is nog geen spoor gevonden.

Sala en piloot David Ibbotson zaten in het vliegtuig dat op maandag 21 januari boven Het Kanaal van de radar verdween. De twee waren op weg van Frankrijk naar Cardiff, nadat Sala van FC Nantes voor 20 miljoen euro was overgenomen door Cardiff City.

Immens verdrietig 

De Franse voetbalclub Nantes is immens verdrietig gestemd na het overlijden van Emiliano Sala. De club heeft op de website een zwart-witte foto geplaatst van Sala met de tekst ‘Emi, we zullen je nooit vergeten’.

Tevens wil voorzitter Waldemar Kita de aanvaller eren door het rugnummer van Sala, nummer 9, niet meer te vergeven. ,,Emiliano heeft zijn sporen achtergelaten en daarom wil ik hem, net als veel fans, eren”, aldus Kita.

,,Dit nieuws maakt een einde aan het eindeloze wachten. Dit zijn moeilijke ochtenden waarbij je ontwaakt uit een nachtmerrie en de realiteit ons helaas inhaalt”, schrijft de club in een verklaring. ,,We verliezen vandaag een vriend, een getalenteerde speler en een voorbeeldige teamgenoot.”

Minuut applaus 

Voorafgaand aan alle voetbalwedstrijden van komend weekeinde in de twee hoogste competities van Frankrijk wordt stilgestaan bij het overlijden van Sala. Alle duels in Ligue 1 en Ligue 2 worden voorafgegaan door een minuut applaus, meldt de voetbalbond in een verklaring.

De Franse ploeg Nantes liet eerder weten dat het alsnog omgerekend 17 miljoen euro voor de transfer van Sala wil ontvangen van Cardiff City. 

Steunbetuigingen

Na de bevestiging van het overlijden van Sala stroomden de steunbetuigingen op social media uit alle hoeken toe. Van Argentijnse voetbalbond tot Barcelona, Liverpool en Cardiff City en tal van coryfeeën.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS