Volledig scherm
Lierse-fans waren nog positief gestemd over de toekomst van hun favoriete club. © BELGA

Lierse SK na 112 jaar failliet

Voetbalclub Lierse SK heeft het faillissement aangevraagd. Nadat kandidaat-overnemer David Nakhid afgelopen weekend afhaakte, heeft de club geen nieuwe investeerders gevonden.

,,Het bestuur heeft tot vandaag naar een oplossing gezocht, maar heeft die niet gevonden", melden advocaten van de club. ,,Lierse wil de spelers en supporters bedanken voor hun constructieve instelling en is ook dankbaar voor alle steunbetuigingen. Alle salarissen zullen uitbetaald worden. Als gevolg van van het faillissement van Lierse sluit ook de jeugdafdeling."

Lierse eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de eerste klasse B, het tweede niveau in België. De club is momenteel in play-off II A aan de slag, maar zal per direct stoppen.

Lierse SK bestond 112 jaar en werd vier keer landskampioen in België. De laatste titel dateert van 1997, toen onder coach Eric Gerets en met Stanley Menzo in het doel. Menzo was er ook nog trainer, net als de Nederlanders René Trost, Barry Hulshoff, Johan Boskamp, Hans Croon en Frans de Munck.

Volledig scherm
Voormalig Lierse-coach Stanley Menzo. © ANP