Volledig scherm
Marcelo Bielsa. © AFP

Lille schorst trainer Bielsa

Lille heeft trainer Marcelo Bielsa voorlopig geschorst. De Franse voetbalclub meldt dat woensdag in een summier bericht op de site. Een verklaring voor het besluit wordt niet gegeven.

Lille presteert dit seizoen slecht in de competitie. Vrijdag won de club met 3-1 van Saint-Etienne. Aanvaller Anwar El Ghazi, oud-speler van Ajax, gaf twee assists. Lille kwam door die zege op twaalf punten en vond de aansluiting met de clubs daarboven. De overwinning werd maandag echter gevolgd door een nederlaag van 3-0 bij Amiens, zodat Lille voorlopig negentiende en voorlaatste blijft in de Ligue 1.

Bielsa ging in december 1998 aan de slag als bondscoach van Argentinië, en had ook de leiding over de Argentijnse selectie die goud veroverde op de Olympische Spelen van 2004. Daarna maakte hij furore als bondscoach van Chili en trainer van Athletic Bilbao. Zijn laatste twee keuzes waren minder geslaagd. Bij Olympique Marseille stapte hij in 2015 na één competitieduel al weer op. Bij Lazio vertrok hij vorig jaar na twee dagen. Zijn grilligheid leverde hem de bijnaam El Loco op.

De 62-jarige Bielsa had bij Lille een contract voor twee jaar ondertekend. De Franse club komt donderdag vermoedelijk met meer informatie en uitleg naar buiten.

Volledig scherm
© Photo News