Volledig scherm
© AP
3
EINDE
1
  • Luis Suárez 35'
  • Neymar 48'
  • Lionel Messi 78'
  • Enric Saborit 51'

Teruglezen: Barça bekert verder dankzij supertrio

Barcelona is kwartfinalist in de Spaanse beker, dankzij een 3-1 zege op Athletic Bilbao. Lees hier alle hoogtepunten nog eens rustig terug.

Nabeschouwing

Dit was het liveblog voor vanavond, Barcelona bekert verder. Bedankt voor het volgen, en lees hieronder alles vooral nog eens rustig terug!

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde wedstrijd!
Barcelona dankt MSN en meldt zich door een 3-1 zege in de kwartfinale van de Copa del Rey.

Er komen drie minuten bij, maar dat lijkt te kort voor Athletic Bilbao om nog een kwartfinaleplek af te dwingen.

Bijna een assist voor Cillessen! Zijn uittrap belandt ineens bij Suárez, die de keeper passeert, maar de bal vervolgens niet binnen kan houden.

Bilbao heeft nog één goal nodig voor een ticket voor de kwartfinale, en zal dus gaan aanzetten voor een slotoffensief. Voorlopig zit Barcelona echter op rozen.

GOAL! 2-1 Barcelona!
Doelpunt Lionel Messi
Daar is de kleine grote man weer: Lionel Messi schiet een vrije trap in de lange hoek. Wederom heeft Bilbao een doelpunt nodig, een verlenging is nu in ieder geval van de baan.

Nog een klein kwartiertje, en nog altijd is het 2-1. Barcelona wel de betere, maar grote kansen blijven uit. Aan de andere kant van het veld heeft Cillessen maar weinig kansen om zich te onderscheiden.

Barcelona dringt nu echt aan, maar schoten van Neymar en Jordi Alba zijn recht op de keeper.

Volledig scherm
© EPA

Wat een geweldige sleepbeweging van Messi! Zijn voorzet komt niet bij Suarez, maar dat was even genieten geblazen. Barça moet (en gaat) op jacht naar de derde treffer.

GOAL! 2-1!
Doelpunt Enric Saborit
Daar is dat benodigde doelpunt voor Bilbao al. Saborit kopt knap raak - Cillessen kon er weinig aan doen - en trekt de stand weer volledig gelijk over twee duels. Bij deze stand gaan we dus verlengen.

GOAL! 2-0 Barcelona
Neymar benut strafschop
De Braziliaan wordt neergelegd, en benut het buitenkansje vervolgens zelf. Voor Bilbao verandert er weinig, het heeft nog steeds een doelpunt nodig.

Volledig scherm
© EPA

Penalty Barcelona! De tweede helft is nog maar net onderweg, of Barcelona krijgt een penalty. Neymar wordt neergelegd.

Tweede helft begonnen
Er is afgetrapt voor de tweede helft. Beide ploegen starten met de elf namen waarmee ze de eerste helft zijn geëindigd.

Einde eerste helft
Barcelona heeft de nederlaag uit het heenduel weggepoetst. De honderdste Barça-goal van Luis Suárez (een beauty) betekent 1-0.

Weer een vrije trap voor Messi, maar weer over. Overigens had Laporte bij de overtreding hieraan voorafgaand wel rood mogen krijgen voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

GOAL! 1-0 Barcelona! Doelpunt Luis Suárez
En wát voor een doelpunt. Neymar geeft voor, Suárez schiet raak met een héérlijke volley, zijn honderdste voor de Catalanen. Barcelona nu virtueel door naar de kwartfinale.

Volledig scherm
© AFP

Een vrije trap op een erg fijne plek voor Messi, maar hij mikt ver over. En nu was het juist wél buitenspel... De scheidsrechter heeft z'n dag nog niet.

Daar was-ie bijna! Een heerlijke Barça-aanval van Iniesta, via Neymar, naar Suárez, die binnentikt. Maar... Afgekeurd wegens buitenspel. Ten onrechte, blijkt. Barcelona heeft wederom reden tot klagen over de arbiter.

Daar was Barcelona voor het eerst écht. Lekkere aanval, maar de voorzet van Jordi Alba wordt geblokt. De corner levert daarna niks op, maar Barça laat zich zien.

Volledig scherm
© AFP

Een paar slordigheidjes achterin bij Barcelona, maar Bilbao komt niet tot grote kansen. Gesmeerd loopt het bepaald nog niet bij de thuisploeg, dat is duidelijk.

Het is nog een beetje aftasten in de eerste paar minuten, geen grote kansen nog. Sergi Roberto probeerde het even van grote afstand, maar kreeg de bal niet over de uitgekomen doelman Gorka Iraizoz.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Er zijn geen statistieken bekend
Terug naar boven

Opstelling

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven