Liverpool komt met schrik vrij na fout Van Dijk

Virgil van Dijk haalde vanmiddag opgelucht adem na het gewonnen duel met Fulham (1-2). De voorstopper van Liverpool leidde met een te korte kopbal een kwartier voor tijd de gelijkmaker van Ryan Babel in. Puntenverlies zou een flinke knauw zijn in de hevige titelstrijd met Manchester City. James Miler voorkwam een kater vlak voor tijd vanaf elf meter. 

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool. De ploeg van Jurgen Klopp - dat één punt minder had dan Manchester City - was voor rust de betere ploeg tegen Fulham. Sadio Mané had bovendien na 26 minuten voor de voorsprong gezorgd. De 17de competitietreffer van de Senegalees. De vleugelspits vertolkte midweeks ook al een hoofdrol bij de Champions League-uitschakeling van Bayern München (1-3). De marge had met wat meer geluk en scherpte groter kunnen zijn. Met name Mo Salah bleek het vizier opnieuw niet goed te hebben afgesteld.

De thuisploeg, met Ryan Babel en Timothy Fosu-Mensah in de basis, was na rust enkele keren dreigend in de counter. Een afgekeurde goal van Floyd Ayité bleek een waarschuwing want een kwartier voor tijd leek het alsnog mis te gaan voor Liverpool. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Ryan Babel tekent voor de 1-1 na de fout van Virgil van Dijk. © BSR Agency

Van Dijk, zo bewierookt dit seizoen, speelde bij de tegentreffer een negatieve hoofdrol. De aanvoerder van het Nederlands elftal verwachtte dat doelman Alisson zou ingrijpen bij een diepe bal. De Braziliaanse doelman bleef staan waarna Van Dijk de bal te zacht terug kopte. Ryan Babel had dit doorzien en benutte het buitenkansje: 1-1.

De spanning duurde echter slechts zeven minuten. Doelman Sergio Rico greep Mané om zijn schouders waardoor Liverpool vanaf elf meter de kans kreeg om weer op voorsprong te komen. James Miler bleef koel en benutte de penalty: 1-2. Daardoor kwam Liverpool en met name Van Dijk met de schrik vrij en neemt het (tijdelijk) de koppositie weer over. 

Squawka Football on Twitter

James Milner has never lost a Premier League game in which he has scored: WWWWDWDDDWWDWWDWWWWWWWWWWWWWWWWDWWWWWWWWWDWWWDDWDWW 51 undefeated. 🎶

Volledig scherm
James Milner maakte de 1-2. © BSR Agency
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS