Volledig scherm
Georginio Wijnaldum scoort namens Liverpool tegen Cardiff City. © Getty Images

Liverpool treft Sevilla, Dortmund en Sporting op ‘ongelooflijk fraaie locaties’

Liverpool gaat in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen vriendschappelijke duels spelen in de stadions van de honkbalteams New York Yankees en Boston Red Sox. Ook het Notre Dame Stadium in Indiana wordt door de koploper van de Premier League gebruikt voor een oefenduel.

Op 19 juli neemt Liverpool het in het Notre Dame Stadium, dat een capaciteit heeft van 77.000 toeschouwers, op tegen Borussia Dortmund. Twee dagen later is in Fenway Park, de thuisbasis van de Boston Red Sox, Sevilla de tegenstander. Op 24 juli is in het onderkomen van de Yankees Sporting Portugal de opponent. Het stadion in New York biedt plek aan ruim 54.000 toeschouwers.

,,We gaan naar drie ongelooflijk fraaie locaties", zei Billy Hogan, de commerciële baas van Liverpool. ,,Elk stadion heeft zijn eigen charme zoals wij dat ook kennen en we treffen drie geweldige tegenstanders."

Liverpool kan vanavond vanaf de bank toekijken wat Manchester City gaat doen in de titelstrijd. The Reds staan met een wedstrijd meer twee punten voor op City, dat vanavond (21.00 uur) de derby tegen Manchester United speelt op Old Trafford.

Volledig scherm
Michael Chavis in het Fenway Park. © Getty Images
  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.