Liverpool wint opnieuw en levert unieke prestatie

samenvattingLiverpool heeft ook in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur de ongeslagen status in de Premier League weten te behouden. De koploper won met 1-0 in Londen dankzij een doelpunt van Roberto Firmino, die in de 37ste minuut raak schoot.

Door de nipte zege is Liverpool nu de enige club uit een van de vijf grootste competities - Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk - ooit die 20 van de eerste 21 duels in winst weet om te zetten.

Liverpool liep nog maar eens drie punten uit op achtervolger Leicester City, dat zich eerder vandaag in eigen stadion had laten verrassen door Southampton. De voorsprong bedraagt inmiddels 16 punten. Dit seizoen heeft Liverpool pas twee punten verspeeld. Alleen de uitwedstrijd tegen Manchester United leverde geen zege op.

Tottenham Hotspur, dat in de slotfase een aantal goede mogelijkheden op de 1-1 kreeg, verloor voor het eerst sinds 2008 de eerste twee wedstrijden van een kalenderjaar. Op nieuwjaarsdag bleek Southampton met 1-0 te sterk.

Voor de Spurs, die vorig jaar de Champions League-finale van Liverpool verloren (0-2), was het al de achtste nederlaag van het seizoen. De ploeg van José Mourinho is de nummer 8 van de Premier League.

Volledig scherm
De landstitel voor Liverpool komt steeds dichterbij. © Action Images via Reuters