Volledig scherm
Julen Lopetegui bij zijn presentatie met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez. © REUTERS

Lopetegui gepresenteerd bij Real Madrid: 'Ontslag was erg pijnlijk'

VideoJulen Lopetegui (51) zou morgenavond bij Spanje - Portugal zijn debuut maken als bondscoach op een WK, maar het liep allemaal net even iets anders voor de voormalig doelman. Vanavond werd hij gepresenteerd als nieuwe coach van Real Madrid, waar hij dinsdag een driejarig contract tekende. 

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Luis Rubiales, die vorige maand begon als voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Hij kreeg het nieuws over het contract van Lopetegui bij Real Madrid slechts vijf minuten voor de bekendmaking van de Spaanse topclub te horen, terwijl Lopetegui bovendien drie weken geleden nog zijn contract bij de Spaanse bond verlengde tot de zomer van 2020. De Spaanse spelersgroep wilde nog dat Lopetegui zou aanblijven, maar Rubiales besloot dat hij geen andere optie had om zijn bondscoach te ontslaan vanwege een gebrek aan respect en vertrouwen. Technisch directeur Fernando Hierro (50) werd doorgeschoven naar de functie van bondscoach. ,,Gisteren was de meest trieste dag in mijn leven na de dood van mijn moeder," zei Lopetegui vanavond in zijn eerste openbare reactie op zijn ontslag.

Ook Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez was het niet eens met de beslissing van de Spaanse voetbalbond en liet dat duidelijk weten. ,,Het was nergens voor nodig en zorgt alleen maar voor heel veel onrust."

Lopetegui ondertekende in het bijzijn van vrouwen en drie kinderen een contract voor drie jaar bij Real Madrid. Zijn familieleden hielden het bij zijn presentatie niet droog, waardoor ook Lopetegui even brak. 

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP