Volledig scherm
© afp

Loting Champions League en Europa League

Nabeschouwing

De loting voor de Champions League en de Europa League is achter de rug. Bekijk hier het overzicht:

Champions League:
Bayern München - Real Madrid
AS Monaco - Borussia Dortmund
Atlético Madrid - Leicester City
Juventus - Barcelona

Europa League:
Ajax - Schalke 04
Besiktas - Olympique Lyon
Anderlecht - Manchester United
Celta de Vigo - Racing Genk

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde loting

De loting voor de kwartfinale in de Champions League en Europa League is achter de rug. Ajax loot Schalke 04. Lees alles over de loting van de Europa League hier. De Champions League lees je hier terug.

Bedankt voor het volgen.

Kwartfinales

Kwartfinale 1: Anderlecht - Manchester United
Kwartfinale 2: Celta de Vigo - Racing Genk
Kwartfinale 3: Ajax - Schalke 04
Kwartfinale 4: Olympique Lyon - Besiktas

De acht ploegen

Manchester United, Olympique Lyon, Celta de Vigo, Besiktas, Racing Genk, Anderlecht en Schalke 04 zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax.

Tegenstanders

In de Europa League rekende Ajax af met Celta de Vigo, Panathinaikos, Standard Luik, Legia Warschau en FC Kopenhagen.

Campagne

Tot nu toe speelde Ajax tien wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Europa League. Zes van die duels werden gewonnen, drie keer werd het gelijk en een keer werd verloren.

Europa League

We zijn zo terug met de loting van de Europa League. Ajax zit in een van de acht balletjes.

Bekijk hier de loting van de Champions League.

De loting:

Kwartfinale 1: Atlético Madrid - Leicester City
Kwartfinale 2: Borussia Dortmund - AS Monaco
Kwartfinale 3: Bayern München - Real Madrid
Kwartfinale 4: Juventus - FC Barcelona

Uitzending begonnen

De loting gaat beginnen. De acht ploegen worden voorgesteld aan het publiek.

Vier keer tegen elkaar

Als Bayern München en Borussia Dortmund elkaar loten in de kwartfinale, spelen ze vier keer in zeventien dagen tegen elkaar. In dezelfde periode spelen ze ook nog voor de beker en de competitie tegen elkaar.

Buffon wil geen Leicester City

Als het aan doelman Gianliugi Buffon ligt loot Juventus geen Leicester City. ,,Ze zijn een zeer gevaarlijke ploeg", vertelt Buffon.

Ploegen

In de Champions League zijn Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Leicester City, Juventus en AS Monaco nog in het toernooi.

Welkom

Goedemorgen en welkom bij ons liveblog voor de loting van de kwartfinales in de Champions League en de Europa League. Om 12.00 uur wordt begonnen met het kampioenenbal, een uur later is het tijd voor de loting voor Ajax en de overgebleven concurrenten in de Europa League.

geen oudere berichten

Voorbeschouwing

Ajax weet vanmiddag iets na enen waar het aan toe is in de kwartfinales van de Europa League. De Amsterdammers drongen donderdag dankzij een 2-0-zege op FC Kopenhagen voor het eerst in veertien jaar door tot de laatste acht in een Europees bekertoernooi. De kans bestaat dat er een duel dichtbij huis uitkomt met de Belgische teams Anderlecht en Racing Genk en het Duitse Schalke 04 als mogelijke tegenstanders.

De andere clubs die geloot kunnen worden zijn Manchester United, Olympique Lyon, Celta de Vigo en Besiktas. Een treffen met die laatste club ligt gevoelig gezien de verstoorde verhoudingen tussen Nederland en Turkije.

Een uur eerder wordt geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Drie Spaanse clubs - Atlético Madrid, FC Barcelona en Real Madrid - en twee Duitse teams - Bayern München en Borrussia Dortmund - lijken een abonnement te hebben op de eindfase van het belangrijkste clubtoernooi. Juventus is ook een vaste klant terwijl Leicester City en AS Monaco de verrassingen zijn bij de laatste acht.

Mis vanaf 11.30 uur niets bij AD.nl!