Luhukay debuteert in Engeland met gelijkspel in derby van Sheffield

VideoJos Luhukay is na twintig jaar bij acht verschillende clubs in Duitsland sinds vorige week trainer in Engeland. Bij zijn debuut als coach van het roemruchte Sheffield Wednesday speelde hij met 0-0 gelijk in de Steel City Derby tegen Sheffield United.

Sheffield Wednesday-captain Glenn Loovens (ex-Feyenoord) kreeg na 64 minuten spelen zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers nog een halfuur met tien man moesten spelen op een kolkend Bramall Lane, waar alle 32.000 stoeltjes waren bezet. Vier teamgenoten van Loovens kregen ook geel, bij de thuisploeg niet één. Sheffield United had de betere kansen, maar kwam niet tot scoren.  

Sheffield Wednesday staat op een vijftiende plaats in het Championship. De afgelopen twee seizoenen haalden The Owls onder de Portugese coach de play-offs om promotie, maar de stap naar de Premier League kon niet worden gemaakt. Sheffield Wednesday speelde in het seizoen 1999/2000 voor het laatst op het hoogste niveau van Engeland. Sheffield United, dat de afgelopen zes seizoenen uitkwam in de League One, staat momenteel op een knappe zesde plaats in het Championship. 

Luhukay maakt volgende week tegen Cardiff City zijn debuut op het eigen Hillsborough, waar plek is voor zo'n 35.000 toeschouwers. 

Volledig scherm
Glenn Loovens moest na twee gele kaarten het veld verlaten. © Photo News
Volledig scherm
© Photo News