Luuk de Jong maakt indruk in Bernabéu: ‘Hij veranderde opeens in Ronaldo’

SamenvattingLuuk de Jong heeft met zijn optreden in het uitduel van Sevilla met Real Madrid (2-1) veel indruk gemaakt. In Spaanse media werd zelfs de vergelijking met de Braziliaanse Ronaldo gemaakt. 

Volledig scherm
© EPA

,,Veel mensen hebben gezegd dat Sevilla goals mist, maar zaterdagmiddag veranderde De Jong opeens in Ronaldo Nazario (de Braziliaanse Ronaldo). Zijn eerste goal, een geweldige kopbal, werd nog afgekeurd terwijl zijn tweede goal een piekfijn schot laag in de hoek was. Dit was de wedstrijd dat De Jong zichzelf eindelijk heeft gepresenteerd als speler van Sevilla", zo luiden de lovende woorden van Marca aan het adres van de Nederlandse spits. 

Volledig scherm
De Jong viert zijn fraaie gelijkmaker. © EPA

De Jong kreeg deze winter in de persoon van Youssef En-Nesyri (van twintig miljoen euro overgenomen van Leganés) een nieuwe concurrent bij Sevilla, maar met Munas Dabbur vertrok er ook een spits naar Hoffenheim terwijl Javier Hernández op het punt staat om Sevilla achter zich te laten voor LA Galaxy. Voor het uitduel met Real Madrid kreeg De Jong in elk geval nog de voorkeur boven En-Nesyri en dat vertrouwen werd uitbetaald door de voormalig PSV-spits. 

De Jong dacht even de score te openen met een heel fraaie kopbal in de kruising, maar omdat Nemanja Gudelj Éder Militão blokkeerde werd die goal afgekeurd. In de tweede helft maakte de Nederlander alsnog een goal door na een heel fraaie actie de bal in de hoek te schieten. Punten leverde die goal van De Jong niet op: Sevilla verloor met 2-1. 

  1. Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Na een lange winter zonder Europees voetbal is de Champions League weer ontwaakt. Vanavond wordt het meest aansprekende Europese voetbaltoernooi hervat met de achtste finales. Waar kijken oud-profs Rafael van der Vaart (analyticus bij de NOS & Ziggo Sport), Hedwiges Maduro (analyticus FOX Sports), Alfons Groenendijk (ex-trainer ADO Den Haag) en Erik Meijer (analyticus Sky Duitsland) het meest naar uit? Ze reageren op drie vragen.