Lyon bevestigt: Memphis scheurt kruisband, EK lijkt onhaalbaar

VideoMemphis Depay heeft zondag een zware knieblessure opgelopen. Olympique Lyon meldt dat de aanvoerder zijn kruisband heeft afgescheurd en ‘niet minder dan zes maanden’ uitgeschakeld is.

Memphis werd in het competitieduel met Stade Rennes van zondag (0-1 nederlaag) in de rust gewisseld met een kwetsuur aan de knie. Franse media meldden na de wedstrijd al dat de medische staf van Lyon bang is dat het een zeer zware blessure is, later op de avond werd dat bevestigd. 

,,Lyon onderzoekt de zware blessure van Memphis Depay en Jeff Reine-Adélaïde, die de kruisband van respectievelijk de linker- en de rechterknie hebben gescheurd. De operatiedatum wordt nog bepaald, maar zij zullen niet minder dan zes maanden lang niet inzetbaar zijn', zo meldt de club. ‘Wij bieden onze volledige steun aan, in deze voor hen moeilijke tijd.”

De blessure is een persoonlijk drama voor Memphis, maar ook een behoorlijk dreun voor Lyon en uiteraard het Nederlands elftal. Het lijkt uitgesloten dat Memphis het EK gaat halen. Dat toernooi begint voor Oranje op 14 juni, over zes maanden. 

Volledig scherm
© BSR Agency