Volledig scherm
Johan cruijff Schaal; Scheidsrechter Danny Makkelie bekijkt langs de kant de video-beelden waaruit blijkt dat el Ahmadi een penalty veroorzaakt heeft.. Foto ; Pim Ras © Pim Ras Fotografie

'Makkelie als videoscheids naar WK'

Arbiter Danny Makkelie is bij het komende WK voetbal in Rusland actief als videoscheidsrechter (VAR). Volgens VI.nl is hij een van de internationale arbiters die voor deze functie zijn geselecteerd door de wereldvoetbalbond FIFA. 

Volgens Makkelie is er nog geen lijst door de FIFA gemaakt en is het bericht dus voorbarig. De VAR debuteert bij een eindtoernooi om de wereldtitel.

Makkelie fungeert zondag bij de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ in De Kuip eveneens als videoscheidsrechter. Kuipers is op het veld de dienstdoende arbiter. Hij krijgt assistentie van zijn vaste grensrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Dit trio treedt komende zomer eveneens bij het WK voetbal in Rusland gezamenlijk op.

Team Kuipers was er ook bij op het vorige WK, vier jaar geleden in Brazilië. Kuipers had op dat toernooi de leiding in drie wedstrijden, waaronder de achtste finale tussen Colombia en Uruguay.