Volledig scherm
Mario Balotelli (r) en coach Roberto Mancini. © EPA

Mancini laat Balotelli buiten selectie voor duel met Portugal

Mario Balotelli ontbreekt vanavond in de Italiaanse voetbalselectie voor de uitwedstrijd tegen Portugal in de Nations League. De aanvaller deed vrijdag nog wel mee in het thuisduel met Polen (1-1). Balotelli maakte toen geen beste indruk en kreeg veel kritiek.

De naam van Balotelli ontbreekt op de door de Italiaanse voetbalbond vrijgegeven lijst met spelers voor de ontmoeting met de Portugezen. Een verklaring is daarbij niet gegeven.

De nieuwe bondscoach Roberto Mancini riep Balotelli in mei op. Het was voor het eerst sinds het WK van 2014 dat de speler van Olympique Nice weer een uitnodiging kreeg voor de nationale ploeg.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Italië en Polen:

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.