Marseille ontslaat Evra na schoppen fan

VideoPatrice Evra is per direct ontslagen bij Olympique Marseille. De Franse club nam de maatregel omdat de verdediger donderdagavond voor het Europa League-duel met Vitoria Guimares een fan van de eigen club een schop gaf.

De 36-jarige Franse oud-international werd tijdens de warming-up beledigd en uitgescholden. Daarop rende hij op de fans van Marseille af en deelde een trap uit aan een van hen. 

'Als een professionele en ervaren speler kon Patrice Evra niet op zo'n ongepaste manier reageren', aldus L'OM in een verklaring. Daarin staat dat Evra op non-actief is gesteld. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe is de verdediger echter al ontslagen. 

Evra kreeg nog voor het begin van de wedstrijd de rode kaart wegens zijn uithaal. Hij zou als reserve aan het duel beginnen. Daardoor mocht Olympique toch gewoon met elf spelers starten. Guimaraes won de wedstrijd met 1-0. Evra was door de UEFA al voor één wedstrijd geschorst. De Europese voetbalbond klaagde de linkerverdediger ook aan wegens gewelddadig gedrag.

Cantona

poll

Het ontslag voor Evra is terecht

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
22895 stemmen

De Franse club moest zich eveneens verantwoorden bij de UEFA voor het wangedrag van de eigen aanhang in Portugal. Franse fans betraden het veld, staken vuurwerk af en richtten vernielingen aan.

Voor vergelijkbare feiten werd Eric Cantona in 1995 acht maanden geschort - van 25 januari tot 1 oktober - door de Engelse voetbalbond. Cantona gaf Matthew Simmons, fan van Crystal Palace, een karatetrap. De supporter zou naar 
Cantona hebben geroepen: 'Fuck off back to France, you French motherfucker'. 

Volledig scherm
Evra wordt door een medespeler weggetrokken na zijn karatetrap. © AFP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images