Turkish Football on Twitter

Arda Turan has a MELTDOWN 🤬 Sent off for pushing the linesman in a crucial title race clash 🤦‍♂️ https://t.co/RDNCzaEL4J

Megaschorsing voor Arda Turan na duw bij assistent-scheidsrechter

VideoArda Turan mist een groot deel van de eerste competitiehelft van het nieuwe seizoen in Turkije. De ploeggenoot van Eljero Elia bij Basaksehir duwde vorige week vrijdag een assistent-scheidsrechter en kreeg daarvoor de rode kaart. De Turkse bond schorste hem vandaag voor zestien wedstrijden.

Arda Turan kreeg in de 95ste minuut van de competitiewedstrijd tegen Sivasspor (1-1) als invaller direct rood, nadat hij een assistent-scheidsrechter Erdinc Sezertam duwde. De oud-speler van Atlético Madrid en FC Barcelona ontstak in woede, nadat zijn doelman Volkan Babacan de bal in zijn eigen doel had gewerkt (1-1). Turan vond dat er een overtreding aan vooraf was gegaan, waarna de stoppen doorsloegen bij de 31-jarige Turk. Turan maakte ook nog agressieve gebaren naar de arbiter, Yasar Kemal Ugurlu. 

Vandaag werd Turan door de tuchtcommissie van de Tuerkse voetbalbond voor zestien wedstrijden geschorst. Hij kreeg ook een boete van 7500 euro. 
Het is nog niet duidelijk of Basaksehir in beroep gaat tegen de schorsing.

Volledig scherm