Volledig scherm
Arsène Wenger (r) en Per Mertesacker. © Julian Stratenschulte/dpa

Mertesacker laat zich bij afscheid vervangen door zijn vader

Per Mertesacker zwaaide vandaag op bijzondere wijze af als voetballer. De 34-jarige Duitse ex-international werd in zijn afscheidswedstrijd in Hannover vlak voor tijd vervangen door zijn vader Stefan (67).

Mertesacker werd een minuut voor tijd door trainer Arsène Wenger naar de kant gehaald. Terwijl de centrale verdediger aan zijn ereronde begon, kwam zijn vader in het veld. Ook Stefan Mertesacker is geen onbekende bij Hannover 96, hij was jarenlang als trainer actief bij de jeugd en amateurafdeling van de club waar zoonlief zijn profloopbaan begon. Mertesacker kwam ook uit voor Werder Bremen en Arsenal , en speelde liefst 104 interlands voor Duitsland, waarmee hij in 2014 wereldkampioen werd.

In een uiterst doelpuntrijk duel was een wereldelftal met onder anderen Tim Wiese, Jens Lehmann, Naldo, Max Kruse, Michael Ballack, Aaron Hunt, Christoph Metzelder, Torsten Frings en Claudio Pizarro met 9-10 te sterk voor Mertes 96 Freunde. Die laatste ploeg stond onder leiding van Ewald Lienen, die Mertesacker in 2004 bij Hannover 96 liet debuteren. Het wereldelftal werd gecoacht door Wenger.

Mertesacker, die uiteraard een goal meepikte, speelde met beide teams een helft mee.

Volledig scherm
Per Mertesacker neemt afscheid van zijn fans in Hannover. © Julian Stratenschulte/dpa
Volledig scherm
Mertes Weltauswahl en Mertes 96 Freunde. © Julian Stratenschulte/dpa