Volledig scherm
Lionel Messi neemt de aanvoerdersband over van Andrés Iniesta. © EPA

Messi nieuwe aanvoerder FC Barcelona na vertrek Iniesta

Een grote verrassing is het niet, maar Lionel Messi is de nieuwe eerste aanvoerder van FC Barcelona. De spelersgroep van de Spaanse kampioen besloot voor de start van het nieuwe seizoen dat de 31-jarige sterspeler uit Argentinië voortaan de band moet dragen.  

Sergio Busquets is benoemd als tweede aanvoerder, Gerard Piqué is derde captain en Sergi Roberto draagt de band als de eerste drie aanvoerders niet spelen. Het viertal vormt daarmee ook de spelersraad van de Spaanse topclub. De laatste niet-Spaanse aanvoerder van FC Barcelona was Phillip Cocu in 2004. De afgelopen veertien jaar waren achtereenvolgens Carles Puyol, Xavi en Andrés Iniesta de vaste aanvoerders. Iniesta vertrok na 22 jaar bij FC Barcelona naar Vissel Kobe in Japan. Messi droeg op het WK 2010, WK 2014 en WK 2018 al de aanvoerdersband bij de nationale ploeg van Argentinië. Ook was hij de laatste jaren bij FC Barcelona al vice-captain, waar hij de band vaak droeg wanneer Iniesta niet op het veld stond. 

FC Barcelona start het nieuwe seizoen zondagavond (22.00 uur) in het Marokkaanse Tanger met de strijd om de Spaanse Supercup tegen Sevilla, dat vorig seizoen in de finale van de Copa del Rey met 5-0 klop kreeg van FC Barcelona.

Messi begint aan zijn vijftiende seizoen in de hoofdmacht van FC Barcelona. De vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal scoorde tot op heden 552 keer in 637 wedstrijden voor FC Barcelona, waarmee hij al 32 prijzen won. 

FC Barcelona on Twitter

🔵🔴 Cuatro capitanes de la cantera 1⃣ Messi 2⃣ Sergio 3⃣ @3gerardpique 4⃣ @SergiRoberto10 https://t.co/QjxGiBEp40

Volledig scherm
Lionel Messi. © Getty Images
Volledig scherm
Lionel Messi juicht samen met zijn aanvalspartner en goede vriend Luis Suarez. © REUTERS
Volledig scherm
Lionel Messi met Real Madrid-captain Sergio Ramos. © EPA