Messi woest na rood in troostfinale: ‘We moeten geen onderdeel zijn van deze corruptie’

Copa AméricaVoor Lionel Messi is de Copa America in een grote deceptie geëindigd. Tijdens de troostfinale tegen Chili werd de Argentijnse vedette van het veld gestuurd na akkefietje met Gary Medel. De aanvoerder was na afloop woedend over de in zijn ogen onterechte rode kaart en ging uit nijd niet naar de prijsuitreiking. 

Er leek weinig aan de hand voor Argentinië in een verhitte strijd om de derde plaats. Het stond immers met 2-0 voor door vroege treffers van Sergio Agüero en Paulo Dybala.

In de 37ste minuut ging Messi binnen het Chileense zestienmetergebied achter een bal aan. Verdediger Medel schermde deze met af en de bal rolde over de achterlijn. Medel was echter niet gediend van het duwtje dat Messi hem gaf en ging verhaal halen. Er ontstond een opstootje, waarin vooral Medel zich liet gaan. De Paraguayaanse arbiter Mario Diaz de Vivar twijfelde geen moment en gaf beide spelers rood. Ook nadat de VAR naar de beelden had gekeken, bleef het rood voor de twee spelers staan.

Woedend

Messi ontstak na afloop in woede. ,,Dit is gebeurd door wat ik dinsdag heb gezegd’’, zei hij. Toen had hij zich na de 2-0 nederlaag tegen Brazilië ook al kritisch uitgelaten over de arbitrage, die hij ,,crazy’’ noemde en partijdig in het voordeel van Brazilië. 

,,Vanavond had het met gewoon geel allemaal opgelost kunnen worden, maar ik heb de rekening gekregen voor mijn uitlatingen van dinsdag’’, vervolgde de Argentijnse sterspeler zijn tirade. Uit boosheid verscheen hij niet bij de prijsuitreiking. ,,Omdat we geen deel moeten uitmaken van deze corruptie, het gebrek aan respect tijdens de hele Copa América.’’

Messi ging zelfs zover dat hij zei een vooropgesteld plan te vermoeden om Brazilië te laten winnen. ,,Er bestaat geen twijfel over, het is allemaal geregeld voor Brazilië. Hopelijk beïnvloeden de VAR en de scheidsrechter de finale niet en heeft Peru een kans.’’

Het is de tweede keer dat Messi de rode kaart getoond kreeg in zijn interlandcarrière. Dit gebeurde hem ook bij zijn debuut in 2005, toen hij een slaande beweging maakte in een vriendschappelijk duel met Hongarije.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP