Volledig scherm
René Meulensteen leidt de training van United.. © reuters

Meulensteen assistent van Jol bij Fulham

UpdateRené Meulensteen gaat weer aan de slag als trainer in Engeland. De 49-jarige Brabander is woensdag aangesteld als trainer bij het Fulham van manager Martin Jol. Meulensteen moet Jol helpen de Londenaren uit de onderste regionen van de Premier League te halen. Fulham is momenteel de nummer 18 van Engeland. Die plek is goed voor degradatie aan het einde van het seizoen.

'Ik was onder de indruk van de visie van eigenaar Shahid Khan en voorzitter Alistair Mackintosh', aldus Meulensteen op de website van zijn nieuwe club. 'Ook met Martin Jol heb ik een goede klik. We hebben uren en uren gepraat over voetbal en we delen dezelfde opvattingen over hoe we willen spelen en spelers willen opleiden. Het is nu de taak om dat goed over te brengen.'

Mackintosh noemt Meulensteen een van de beste coaches ter wereld. 'We zijn ontzettend blij met zijn komst', gaf de voorzitter aan. 'Er was een grote strijd losgebarsten tussen clubs om hem binnen te halen en ik ben blij dat we, samen met Khan, erin zijn geslaagd om hem aan ons te binden.' Khan is een zeer succesvol Amerikaans-Pakistaanse zakenman en kocht de club in juli van dit jaar.

Meulensteen liet eerder zelf via Twitter weten als technisch directeur aan de slag te gaan bij de voetbalbond van Qatar. Dat bericht bleek later toch niet helemaal te kloppen. Daarvoor verbleef hij kortstondig bij Anzji Machatsjkala als opvolger van Guus Hiddink. Daar werd hij echter al na ruim 2 weken ontslagen.

Het korte Russische avontuur van Meulensteen bij Anzji kwam op zijn pad nadat hij deze zomer was opgestapt bij Manchester United. Daar gold Meulensteen jarenlang als de rechterhand van de Schot Sir Alex Ferguson die deze zomer een tijdperk beëindigde door zijn functie neer te leggen. Diens opvolger David Moyes wilde een compleet nieuwe staf aanstellen, op Meulensteen na. Daar voelde de Brabander echter niets voor en hij besloot ook zijn werk bij United te beëindigen.