Volledig scherm
Vivianne Miedema. © Getty Images

Miedema na twee treffers nu op 200 goals: ‘Ik hou dat allemaal niet bij’

'Wintertitel' met ArsenalVivianne Miedema is pas 23 jaar, maar heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt in haar glansrijke carrière. Ze maakte vandaag tegen Everton (1-3) haar 199ste en 200ste goal in clubverband. Daar had de doelpuntenmachine uit Hoogeveen slechts 215 wedstrijden voor nodig. 

Geconfronteerd met haar mijlpaal, haalt Miedema haar schouders op. ,,Oh, zou kunnen hoor‘’, zegt de spits over haar  200ste goal. ,,Ik hou dat allemaal niet bij. Ik ben blij dat we hebben gewonnen.‘’

Miedema speelde vandaag met Arsenal de uitwedstrijd bij Everton, de laatste wedstrijd in dit kalenderjaar. Dankzij de Nederlandse topscorer werd er met 3-1 gewonnen, waarmee de ‘wintertitel’ veilig werd gesteld - achtervolger Manchester City won ook, met 5-0 van Brighton, en volgt op drie punten.

Volledig scherm
Miedema vanmiddag aan de bal tegen Everton. © Getty Images


Miedema scoorde dit seizoen al 26 keer in 16 wedstrijden voor haar club Arsenal, de titelverdediger in de FA Women's Super League. Op 1 december maakte Miedema grote indruk in de 11-1 overwinning op Bristol City in de FA Women's Super League. Na 69 minuten werd ze toen gewisseld bij een 10-0 tussenstand. Ze had toen zelf zes keer gescoord en de overige vier goals voorbereid. 

Miedema is ook al topscorer aller tijden in Oranje. Voor de nationale ploeg staat ze nu al op 69 doelpunten in 87 wedstrijden. Miedema werd afgelopen zomer, kort na de verloren WK-finale in Frankrijk, pas 23 jaar. 

Statistieken Vivianne Miedema

SC Heerenveen: 83 goals in 74 wedstrijden
Bayern München: 52 goals in 78 wedstrijden
Arsenal: 65 goals in 63 wedstrijden  

Volledig scherm
Vivianne Miedema in actie tegen Liverpool. © Getty Images