Volledig scherm
Ruud Vormer heeft een onderonsje met doelman Simon Mignolet. © BELGA

Mignolet onder indruk van Vormer: ‘Betere afmaker dan Firmino’

Even goed als SalahSimon Mignolet is zwaar onder de indruk van de kwaliteiten van ploeggenoot Ruud Vormer. De keeper van Club Brugge stelt tegenover Het Laatste Nieuws zelfs dat Vormer een betere afmaker is dan Liverpool-topspits Roberto Firmino.

,,Zowel Hans (Vanaken, red.) als Ruud zijn heel goede afwerkers. Roberto Firmino en Mohamed Salah zijn natuurlijk ongelooflijke voetballers, maar Firmino is geen geboren killer’’, vertelt Mignolet. ,,Hans en Ruud doen qua afwerking zeker niet onder voor ‘Bobby’. Ik durf zelfs te zeggen dat Hans en Ruud op dat vlak beter zijn dan Roberto Firmino. En dat ze van een vergelijkbaar niveau zijn als Mo.”

Koppositie

Volledig scherm
Roberto Firmino (l) en Mohamed Salah. © REUTERS

Mignolet maakte afgelopen zomer de overstap van Liverpool naar Club Brugge. Daar is hij ploeggenoot van viervoudig Oranje-international Vormer. De 31-jarige middenvelder was dit seizoen in alle competities vier keer trefzeker, waarmee hij een bijdrage levert aan de koppositie in België. De voorsprong van Club Brugge op nummer twee Charleroi bedraagt tien punten.

Ondanks de complimenten van Mignolet moet Vormer cijfermatig het onderspit delven tegen de sterren van Liverpool. Firmino schoot tot nu toe negen keer raak. Mohamed Salah staat op veertien treffers.