Volledig scherm
Mircea Rednic. © BELGA

Moeskroen stelt Defays aan als opvolger Rednic

Excelsior Moeskroen heeft Frank Defays aangesteld als opvolger van de eerder op woensdag ontslagen trainer Mircea Rednic. De Belgische voetbalclub rekent de Roemeen Rednic de slechte resultaten aan van de laatste maanden. Moeskroen is al de elfde club in de hoogste klasse van het Belgische voetbal die dit seizoen van trainer wisselt.

Rednic (55) nam in december 2016 Moeskroen onder zijn hoede. Hij behoedde de club vorig seizoen op de laatste speeldag voor degradatie. Dit seizoen begon de ploeg sterk, maar in de laatste achttien duels werden nog maar dertien punten behaald. De club stoorde zich ook aan uitspraken van de coach in de media. ,,Rednic heeft in de pers getoond niet meer op één lijn te zitten met ons project'', staat op de website te lezen. Moeskroen staat twaalfde en lijkt al verzekerd van een vervolg op het hoogste niveau.

Met Defays haalt Moeskroen een onervaren trainer in huis. De 43-jarige Belg kwam als speler uit voor onder meer Charleroi. Als hoofdtrainer gaf hij de laatste jaren leiding aan amateurclub Virton.