Monaco bevestigt komst Henry: 'He's coming home'

Voor het eerst op eigen benenThierry Henry is definitief de nieuwe trainer van AS Monaco. De club heeft het nieuws, dat al enige tijd rondging, vanochtend bevestigd.

Volledig scherm
© AFP

Daarmee komt een einde aan het werk dat de Franse oud-international deed als tweede assistent van bondscoach Roberto Martinez bij de Rode Duivels. Martinez liet gisteren al weten dat het vertrek van Henry 'onvermijdelijk' was.

Henry was sinds de zomer van 2016 parttime in dienst van de Belgische voetbalbond. Bij Monaco wordt hij de opvolger van Leonardo Jardim, de Portugees die donderdag werd ontslagen vanwege de aanhoudend slechte resultaten. Monaco staat met slechts zes punten uit negen wedstrijden op de achttiende plaats in de Ligue 1.

Bij Monaco krijgt Henry twee spelers onder zijn hoede die hij al kent uit de Belgische nationale ploeg: Youri Tielemans en Nacer Chadli.

Henry was met de Rode Duivels succesvol op het WK waar de ploeg als derde eindigde. Als voetballer beleefde hij zijn grootste successen met Arsenal, maar de Fransman brak door bij Monaco. Hij scoorde tussen 1995 en 1999 20 keer in 105 duels voor de Monegasken. ,,He's coming home!" is vandaag de enthousiaste boodschap op de clubwebsite. 

Henry ondertekent een contract tot de zomer van 2021. ,,Ik dank AS Monaco dat het me deze kans geeft. Het is een speciale club voor mij", reageerde hij. ,,Ik ben heel blij dat ik hier terug mag keren en enorm gemotiveerd om de uitdagingen die ons te wachten staan aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om de spelers te ontmoeten en aan de slag te gaan." Monaco hervat de competitie na een interlandweek volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen Straatsburg. Nog niet duidelijk is of hij dinsdag in een oefenduel met Oranje voor een laatste keer op de bank zit bij de Belgen.

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.