Morata viert winnende treffer met zonnebril

VideoInternazionale heeft in de jacht op Europees voetbal in eigen stadion kostbare punten verspeeld door met 1-2 te verliezen van Juventus. De Milanezen staan met nog twee duels te spelen op de achtste plaats in de Serie A, terwijl de zesde plek pas recht geeft op een ticket voor het kwalificatietoernooi voor de Europa League. Directe concurrenten Genoa, Sampdoria en Fiorentina hebben bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© epa

De Nerazzurri kwamen in eigen huis nog wel op voorsprong, door een doelpunt van spits Mauro Icardi in de negende minuut. Vlak voor rust trok landskampioen en Champions League-finalist Juventus uit een door Nemanja Vidic veroorzaakte strafschop de stand gelijk. Aanvoerder Marchisio schoot vanaf elf meter binnen. De beslissing viel in de 83ste minuut, toen Inter-doelman Handanovic opzichtig in de fout ging door een schot van Álvaro Morata over zich heen te laten glippen.

Morata juichte op bijzondere wijze, door op het veld een zonnebril op zijn hoofd te zetten.

Champions League-finalist Juventus spaarde een flink aantal van zijn vaste krachten in het competitieduel. Volgende week zondag zet Inter op bezoek bij Genoa de strijd om Europees voetbal voort.

Volledig scherm
© afp