Louis van Gaal en José Mourinho
Volledig scherm
Louis van Gaal en José Mourinho © AP

Mourinho: Bayern verloor CL-finale in 2010 door ego Van Gaal

José Mourinho veroverde in 2010 de Champions League met Internazionale ten koste van het Bayern München van Louis van Gaal. De Portugees vertelt nu dat hij zijn oude leermeester tactisch kon aftroeven door het ego van de Nederlandse coach.

,,Ik wist dat zijn ego en zelfvertrouwen ervoor zorgen dat hij altijd van zijn eigen ideeën uitgaat. Dat was mijn voordeel”, vertelt Mourinho bij de zender DAZN. ,,Ik wist al snel dat Bayern enige zwaktes vertoonden als ze de bal verloren. Daarnaast hadden ze een paar goede aanvallers die afgestopt moesten worden. De wedstrijd was eigenlijk al gewonnen voordat deze was begonnen.”

Mourinho liet zich eerder in ongeveer gelijke bewoordingen uit over Peter Bosz. De Portugees gaf aan dat Ajax te naïef was in de Europa League-finale tegen Manchester United. ,,Er zijn veel grote dichters in het voetbal, maar zij winnen weinig prijzen”, verdedigde Mourinho destijds zijn verdedigende tactiek.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.