Volledig scherm
Jose Mourinho. © Getty Images

Mourinho: Titel bijna onmogelijk als City dit niveau vasthoudt

Manchester United-manager Jose Mourinho ziet zijn ploeg maar al te graag kampioen worden van de Premier League. Maar de Portugees vreest voor de kloof met stadgenoot Manchester City. ,, Als ze volgend seizoen net zo presteren als dit seizoen, wordt het onmogelijk om ze bij te houden'', zei de coach in aanloop naar de halve finale-wedstrijd in de FA Cup tegen Tottenham Hotspur. 

Mourinho ziet het seizoen niet als een mislukking ondanks het verschil van 13 punten met City. ,,Veel clubs hebben een positief seizoen achter de rug. Tottenham, Liverpool en wij bijvoorbeeld. Maar het kampioenschap was onmogelijk omdat City zo constant en sterk presteerde. Wij wonnen een aantal wedstrijden en wachtten af tot dat City punten verloor. Dat gebeurde niet.''

City behaalde tot dusver 87 punten uit 33 wedstrijden in de Premier League. ,,Als ze volgend seizoen hetzelfde aantal punten behalen als nu, wordt het voor ons bijna onmogelijk om mee te doen. Als ze boven de negentig punten halen al helemaal'', liet de 55-jarige Portugees weten. 

Tottenham Hotspur en Manchester United trappen vanavond om 18.15 uur af voor de halve finale-wedstrijd in de FA Cup. Morgenmiddag staan Chelsea en Southampton tegenover elkaar. De vier teams strijden allemaal om een plek in de finale die staat gepland op 19 mei op Wembley.