Volledig scherm
Zlatan Ibrahimovic kijkt met pijn en zorgen naar zijn knie na zijn vervelende val. © Getty Images

Mourinho vreest langdurige blessures voor Rojo en Ibrahimovic

Manchester United is door de 2-1 zege op Anderlecht door naar de halve finales van de Europa League, maar José Mourinho zag wel twee spelers geblesseerd uitvallen: Marcos Rojo en Zlatan Ibrahimovic. Mogelijk zit hun seizoen er al op. 

De Argentijnse linksback Marcos Rojo viel halverwege de eerste helft al uit met een knieblessure. Hij werd vervangen door Daley Blind.

Zlatan Ibrahimovic moest zich in de 91ste minuut laten vervangen door Anthony Martial. De 35-jarige Zweed kwam na een kopduel slecht neer op zijn voeten en overstrekte zijn knie. Ibrahimovic kon zijn tranen nauwelijks verbergen. Het zou voor Ibrahimovic zomaar zijn laatste wedstrijd voor Manchester United geweest kunnen zijn. De spits, dit seizoen al goed voor 28 goals in 46 wedstrijden, heeft een aflopend contract in Manchester en heeft nog niet laten weten wat hij van plan is. 

,,Ik wil positief zijn, maar ik ben het niet," sprak Mourinho na de wedstrijd toen hij werd gevraagd naar de blessures. Manchester United speelt komende zondag de uitwedstrijd bij Burnley in de Premier League, waarin United op een vijfde plaats staat. 

Geert Langendorff on Twitter

Mourinho verwacht zowel Rojo als Zlatan lange tijd te moeten missen. 'Wil positief zijn. Ik ben het niet.' #MUNAND

Geert Langendorff on Twitter

Voor Daley Blind betekent wegvallen Rojo meer speeltijd. 'We hebben Daley die ervaring heeft op die positie.'

Football__Tweet on Twitter

It doesn't look good for Zlatan Ibrahimović whose knee looks in bits. Anthony Martial coming on. #MUFC #RCSA ⚽🔴🇧🇪